Levering binnen 1-2 werkdagen

Voor dagelijks gebruik

Sporten met spierpijn: go or no go?

Je wordt ’s ochtends wakker en je voelt gelijk dat je gesport hebt: spierpijn! Voor de een is het een heerlijk gevoel en voor de ander kan het heel onprettig zijn. Voor mensen die veel sporten, kan het nog wel eens vragen opleveren. Is het wel verstandig om vandaag weer te gaan trainen? Maak ik mijn spieren dan niet kapot? Of is het juist goed om mijn spieren bezig te houden?

Wat is spierpijn eigenlijk?

Spierpijn zijn kleine beschadigingen die ontstaan in de spieren. Je spieren zijn op dit moment nog niet gewend aan de training die je op dat moment doet. Hierdoor kan de volgende dag of zelfs de dag erna spierpijn ontstaan. Deze gaat vanzelf weer weg.

Hoe ontstaat spierpijn?

Spierpijn ontstaat doordat de spieren in je lichaam niet gewend zijn aan deze intensiviteit. Als je niet regelmatig traint, dan is de kans groot dat je elke keer weer spierpijn krijgt.

Als je regelmatig traint, dan zal de spierpijn minder worden. De beschadigingen in je spieren herstellen vanzelf. Sterker nog, je lichaam reageert er zo goed op dat je daarna sterkere spieren krijgt en je de volgende keer, mits je regelmatig traint, sterker bent en je minder spierpijn krijgt.

Wel of niet sporten met spierpijn?

Om gelijk antwoord te geven op deze brandende vraag: ja, je kunt gewoon sporten met spierpijn. Het kan overigens wel wat vervelend aanvoelen omdat de beschadigingen worden aangetast, maar hier kan je lichaam wel tegen. Het kan wel zijn dat je minder sterk bent, omdat sommige bewegingen wat vervelend aan kunnen voelen. Hierdoor kun je misschien niet alles uit je training halen.

Hoe voorkom ik spierpijn?

Regelmaat is ‘key’. Als je regelmatig gaat sporten, dan went je lichaam aan het sporten en zal je minder spierpijn hebben. Veel mensen denken dat wanneer ze geen spierpijn voelen, ze ook niet goed hebben getraind. Dit is niet waar. Als je elke keer erge spierpijn hebt en je traint wel consistent, dan train je te zwaar. Probeer dus een balans te vinden!

De conclusie is dus dat je gewoon kunt gaan sporten met spierpijn. Houd je spierpijn wel in de gaten. Heb je te vaak spierpijn? Zorg dan dat dat je iets minder zwaar gaat trainen en balans vindt. Good luck! ☺

Love,

Team FITSHE

WHEY PROTEIN STARTERSKIT

Vanille |
Strong & Fit |
Energy

61,48

WHEY PROTEIN STARTERSKIT

Vanille |
Strong & Fit |
Energy

61,48

SELF CARE IN JE MAILBOX?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en direct 10% korting op je eerste aankoop!