Levering binnen 1-2 werkdagen

Voor dagelijks gebruik

Terminologie

GALACTO-OLIGOSACCHARIDES (GOS)

FITSHE prebiotic powder is op basis van galacto-oligosaccharides (GOS), deze vergroten de aanmaak van bifidobacteriën in je darm en verlichten klachten die gerelateerd zijn aan PDS (Prikkelbare Darm Syndroom). GOS wordt al tientallen jaren geproduceerd en wordt algemeen beschouwd als een belangrijk bestanddeel van babymelkformules. De GOS in ons prebiotisch poeder is de meest onderzochte GOS ter wereld en daarom uiterst veilig.

PREBIOTICA

Onze darmbacteriën worden blij van prebiotica. Waarom? Prebiotica volgen onaangeroerd ons spijsverteringsstelsel tot ze onze darmbacteriën ontmoeten. Die maken daar op hun beurt dankbaar gebruik van: de prebiotica zijn een bron van voeding voor de goede bacteriën in onze darm. Ze stimuleren zo de groei en/of activiteit van deze bacteriën. Ofwel, er komen dus meer van deze goede bacteriën én ze kunnen hun werk beter doen. Lactobacillen en bifidobacteriën zijn voorbeelden van goede bacteriën. Als deze goede bacteriën de vezels afbreken komen er stoffen vrij. Die noemen we korteketenvetzuren. Deze stoffen hebben allerlei effecten; bijvoorbeeld dat ze de werking van de darm verbeteren. Maar ook dragen ze bij aan een betere werking van het immuunsysteem. Allemaal voordelen dus! Voldoende reden om na te gaan in welke producten je prebiotische vezels kunt vinden.

Bron: J.L. Carlson et al (2018). Health effects and sources of prebiotic dietary fiber. Curr Dev Nutr, 2 (3)

Whey protein

Wei-eiwitconcentraat van FITSHE wordt gewonnen uit melk en bevat lactose. Wei-proteine zorgt voor een groei in spiermassa en levert daarnaast ondersteuning in het herstel van je spieren na een workout. Het is zowel een booster als een hersteller!

Vegan protein

Onze plantaardige proteïnepoeders zijn biologisch en gemaakt op basis van erwteneiwit met pompoeneiwit en hennepeiwit. Vegan eiwit doet zeker niet onder aan diens tegenhanger van wei-eiwit. Wat je voorkeur ook is, óók met vegan protein van FITSHE werk je aan opbouw van spiermassa en een soepel spierherstel na jouw workout.

Magnesium

Onze whey protein producten bevatten de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium. Dit mineraal is ontzettend goed voor je lichaam: het draagt o.a. bij aan het goed functioneren van je spieren en dat is wel zo fijn als je van bewegen houdt.

Aminozuren

Dit zijn de bouwstenen waaruit eiwitten bestaan. Aminozuren komen voor als essentiële en niet-essentiële aminozuren. Deze laatste maakt het lichaam zelf aan, de essentiële kun je binnenkrijgen via je voeding. Net als eiwitten zelf, zorgen aminozuren voor een goede vorming van spier- en botweefsel. Vooral als je intensief sport zijn aminozuren een belangrijk aandachtspunt.

SELF CARE IN JE MAILBOX?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en direct 10% korting op je eerste aankoop!