Levering binnen 1-2 werkdagen

Voor dagelijks gebruik

Deze connectie hebben jouw darmklachten en je immuunsysteem

Heb jij vaak last van een opgeblazen gevoel? Loop jij elke dag rond met buikpijn? Werkt je ontlasting niet zoals het zou moeten? Dan kan het nog wel eens zijn dat je darmen (your gut) niet helemaal werken zoals het hoort. De darmen zijn eigenlijk de motor van ons lichaam. Een goede darmgezondheid is belangrijk om je fit te voelen en om goed te kunnen functioneren.

Waar zit je immuunsysteem?

Het grootste gedeelte van je immuunsysteem zit in je darmen, in je darmflora om precies te zijn. Je immuunsysteem is geen orgaan, zoals je hart of je maag. Het is niet met een vinger aan te wijzen, maar dit is wel precies de reden waarom je hier met voeding en een gezonde leefstijl veel invloed op hebt. Je darmflora ruimt iedere dag ziekteverwekkers op en het beschermt je tegen infecties. Eigenlijk verdedigt je darmflora je lichaam. Daarom is het belangrijk om je darmen optimaal te beschermen en om ze goed te onderhouden zodat je immuunsysteem goed kan werken.

Wat gebeurt er eigenlijk in je darmen?

Even terug naar de basis. Je darmen bestaan onder andere uit een dunne en dikke darm. De functie van de dunne darm is het verteren van voedsel en het opnemen van voedingsstoffen uit je voeding. De functie van je dikke darm is het onttrekken van vocht aan de ontlasting, het verteren van moeilijk verteerbare vezels en daarnaast vervoert de dikke darm ook de etensresten welke uiteindelijk omgezet worden in ontlasting.

Ook kennen je darmen een darmwand. Deze heeft de taak om ervoor te zorgen dat voedingsstoffen worden opgenomen, maar hij moet slechte bacteriën en virussen juist weren. Hoe je darmwand hier onderscheid in kan maken? Hier komt gelukkig je immuunsysteem al in actie en helpt hierin mee om een goede balans te creëren.

Balans tussen goede en slechte bacteriën

Een verzamelnaam voor goede en slechte bacteriën in je darmen is de darmflora. Zolang er genoeg goede bacteriën in je darmen zijn, krijgen de slechte bacteriën minder goed de kans om zich te vermeerderen. Het is dus belangrijk om een goede balans te hebben tussen goede en slechte bacteriën voor een optimale werking van je afweersysteem. Door goed voor je darmen te zorgen, houd je de darmflora gezond en daardoor werkt je afweersysteem beter. Je weerstand wordt hierdoor automatisch beter.

De darmflora speelt dus een erg belangrijke rol bij je spijsvertering, stoelgang en je immuunsysteem.

  • Reageert je immuunsysteem niet actief genoeg? Grote kans dat je al snel een griepje of verkoudheid te pakken krijgt.
  • Reageert je immuunsysteem overactief? Uiteindelijk gaat je immuunsysteem hierdoor juist minder effectief reageren en hierdoor word je juist zieker dan nodig is.
  • Reageert je immuunsysteem vaak overactief? Dan gaat het fouten maken en krijg je last van allergieën of auto-immuunziektes.

Het is dus heel belangrijk om goed voor jezelf and your gut te blijven zorgen om vervelende klachten uit de weg te gaan! 🙂

Liefs,
Team FITSHE

WHEY PROTEIN STARTERSKIT

Vanille |
Strong & Fit |
Energy

61,48

WHEY PROTEIN STARTERSKIT

Vanille |
Strong & Fit |
Energy

61,48

SELF CARE IN JE MAILBOX?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en direct 10% korting op je eerste aankoop!