Zo maak je shakshuka met ei en avocado
Shakshuka wordt vaak gegeten in het Midden-Oosten en is een gerecht gebaseerd op tomaten met eieren. Tegenwoordig wordt het in Nederland ook steeds populairder. Tijd om dit lekkere recept met ei en avocado te gaan maken!
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 blikken (800 g) tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 avocado, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 5g koriander, grofgesneden
- 5g platte peterselie, grofgesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- halve tl cayennepeper
- brood, naar keuze
- zonnebloemolie
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Verhit zonnebloemolie in een grote hapjespan op middelhoge temperatuur en fruit de ui in 5-6 minuten totdat deze glazig begint te worden.
- Voeg de knoflook, paprika, paprikapoeder, gemalen komijnzaad en cayennepeper toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat dit 10 minuten sudderen.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Maak vier kuiltjes in de saus en breek voorzichtig boven ieder kuiltje een ei.
- Doe de deksel op de pan en laat de shakshuka 7-9 minuten pruttelen tot de eieren gaar zijn.
- Verdeel de avocadoplakjes over de pan en garneer de shakshuka met koriander en peterselie.
- Serveer direct met brood.
Love,
Team FITSHE