Welke seizoensproducten zorgen voor een gezond immuunsysteem tijdens de herfst?
23 september is de officiële start van de herfst. Tijdens de komende maanden is het heel belangrijk om gezond te eten en regelmatig te sporten. Zo houd je je immuunsysteem gezond, zodat je niet ziek wordt. Doordat het weer veranderd heeft je lichaam meer vitamines nodig voor een gezond immuunsysteem. In deze blog lees je welke voeding belangrijke vitamines bevat voor een gezond immuunsysteem.
Zoete aardappelen
Zoete aardappelen bevatten een antioxidant genaamd bètacaroteen. Wanneer cellen dreigen beschadigd te raken, zorgt de bètacaroteen voor bescherming. Het beschermt bijvoorbeeld de huid tegen UV schade. Het bevat ook veel vitamine A, wat het ouderdomsproces vertraagt.
Amandelen
Een handvol amandelen geeft je lichaam een boost als je last hebt van stress. Hier zitten namelijk vitamines B, E en niacine in die stress tegengaan.
Grapefruit
Bevat veel vitamine C. Dit helpt tegen verkoudheid en griep. Ook zitten in grapefruits flavonoïden. Dit zijn natuurlijke chemische verbindingen die het immuunsysteem activeren. Houdt je niet van grapefruit? Neem dan sinaasappelen of citrusvruchten.
Pompoen
Pompoen is mega gezond. Zo gezond zelfs, dat het tot de superfoods behoort.
Met een hoog vitamine A, C, B2 en E gehalte, draagt de pompoen bij aan een sterk immuunsysteem, beschermt tegen ziektes en zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. Bovendien is deze groente ook nog eens caloriearm.
Tip! Maak bijvoorbeeld een heerlijke vegan wortel en pompoensoep
Magere yoghurt
Neem je elke dag een kommetje yoghurt? Dat is super fijn voor de goede bacteriën in je darmen. Yoghurt bevat prebiotica en daar zijn de goede bacteriën dol op! Deze dragen bij aan een gezond immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt.
Spinazie
Spinazie valt onder de ‘superfoods’ en zit vol met voedingsstoffen zoals folaat. Deze stof helpt je lichaam nieuwe cellen te vormen en DNA te repareren. Bovendien bevat het antioxidanten als Vitamine C. Het beste uit spinazie halen?, Eet het dan rauw of licht gekookt. Zo blijven de vitaminen het beste.
Rode kool
Van rode kool wordt gezegd dat het goed is voor de maag en darmen. Voedingsstoffen in de kool helpen deze schoon te houden, afvalstoffen af te voeren en de werking te bevorderen.
Veel van ons ervaren problemen of ongemakken in de gezondheid van hun darmen. Of dit nu komt door hormonen, genetische aanleg of intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, vervelend is het wel. Prebiotica kunnen daarbij helpen. Het draagt bij aan een goede darmflora en stoelgang. Je zult een positieve verandering merken in je spijsvertering én een boost in jouw immuunsysteem. Ontdek onze FITSHE Prebiotic Powder sticks en alle positieve effecten ervan!
Stay healthy!
Love,
Team FITSHE