Vegan wortel-pompoensoep
De dagen worden weer iets korter het wordt weer kouder. Het ideale moment voor deze vegan wortel-pompoensoep. Deze soep is heerlijk en zeker de moeite waard om eens thuis te proberen. Ik zelf eet de soep het liefst als het regent buiten zodat ik weer helemaal opvrolijk.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 fles pompoen of kleine oranje pompoen (in blokjes)
- 1 winterpeen
- 1 rode ui
- 1/2 sinaasappel, met schil doorgesneden
- tenen van 1 bol knoflook (nog in schil)
- olijfolie
- 800-1000 ml bouillon (1-2 bouillonblokjes)
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1/4 tl kaneel
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 el appelazijn of citroensap
Hoe maak je de soep?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in blokjes, de wortel in plakjes en de ui in grove stukken.
- Leg de halve sinaasappel met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat, samen met de wortel, pompoen, rode ui en de knoflookteentjes. Sprenkel er wat olijf olie overheen. Schep de groenten om zodat de olie over alle groenten eerlijk verspreid is.
- Rooster de groenten in ongeveer 25-30 minuten gaar. De wortel en pompoen moeten bruinige randjes hebben en de knoflooktenen moeten zacht in hun schilletje zitten.
- Zet een grote pan op het vuur. Druk de teentjes knoflook uit hun jasje en doe ze in de pan met de rest van de geroosterde groenten, de kruiden (behalve de azijn) en 800 ml bouillon. Knijp de geroosterde sinaasappel erboven uit, het vruchtvlees mag ook de soep in. (Kijk uit, dit kan heel warm zijn!)
- Warm de soep goed door, voeg de appelazijn toe en zet de staafmixer erin. Als je de soep te dik vindt, voeg dan meer bouillon toe.
Tips voor garnering: Verse koriander, amandelschaafsel, klein beetje sojasaus.
Geniet ervan!
Liefs,
Team FITSHE