Vegan gevulde portobello
De portobello is stevig van structuur waardoor je hem goed kunt grillen of roosteren. Door de voedingswaarde en de hoeveelheid mineralen, vezels en vitaminen is hij heel geschikt als vleesvervanger. Je kunt de portobello gemakkelijk vullen want hij is aan de grote kant en dat gaan we in dit recept ook doen.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 portobello’s
- 100 g couscous
- Stukje van een groentebouillonblokje
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- ½ rode paprika
- 1 tl kokosolie
- Edelgistvlokken
- 2 handjes rucola
Zo maak je de portobello’s:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voor de smaak een stukje van een groentebouillonblokje toe.
- Snipper de ui en bak samen met de geperste knoflook even in de kokosolie.
- Snijd de paprika in stukjes en bak kort mee.
- Leg de portobello’s met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal (anders blijven ze vastplakken).Vul vervolgens met de couscous en het mengsel van paprika, knoflook en ui.
- Zet voor 15-20 minuten in oven.
- Leg wat rucola op een bord en daarop de portobello’s. Strooi er wat edelgistvlokken overheen. Smullen maar!
Liefs,
Team FITSHE