Vegan paddenstoelen risotto
Ik ben laatst een vegan risotto recept tegen gekomen die ik gelijk wilde proberen! Het recept is simpel en echt overheerlijk, daarom wilde ik ook niet langer wachten om dit heerlijke recept ook met jullie te delen!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1,5 l warme bouillon (groenten)
- olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 300 g risotto rijst
- 250 g kastanjechampignons
- 2 portobello’s, fijngesneden
- 2-4 el edelgist vlokken
Hoe maak je de risotto?
- Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood eerst een uur weken. Doe dit door er kokend water overheen te gieten en daarna een uur laten staan. Als deze helemaal zacht zijn, giet je ze af, en hak je ze in kleine stukjes.
- Maak 1,5 liter bouillon en houd hem warm op laag vuur.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons en portobellos op hoog vuur tot ze bruin en gaar zijn. Haal ze uit de koekenpan, zet het vuur lager, veeg eventueel de pan schoon en doe weer een beetje olie in de pan.
- Fruit het sjalotje tot deze helemaal zacht is, voeg dan de rijst toe en bak even. Zorg dat alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
- Giet nu 1-2 soeplepels hete bouillon in de pan. Roer regelmatig door tot dat het vocht verdampt is. Giet weer 1-2 lepels in de pan en herhaal dit totdat de rijst zacht en gaar is. Schrik niet dit kan best een tijdje duren (20-30 minuten).
- Gooi het geweekte eekhoorntjesbrood en de gebakken paddenstoelen bij de rijst en schep goed door. Roer ook de edelgist vlokken door de risotto. Laat het vocht niet helemaal verdampen want dat zou zonde zijn.
Geniet van deze overheerlijke maaltijd!
Liefs,
Team FITSHE
Dit recept komt uit het kookboek ‘GEWOON VEGAN’ geschreven door Alexandra Penrhyn Lowe
Bron: Penrhyn Lowe, A. (2020). GEWOON VEGAN.