Vegan Koreaanse wraps
Deze Koreaanse wraps met aubergine zijn echt fantastisch. Het is misschien iets langer werk dan een normale simpele wrap, maar o wat is dit de moeite waard! Ik hoop dat jullie het net zo met mij eens zijn.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
Voor de aubergine:
- 1 aubergine, in schijfjes
- olijfolie en/ of sesamolie
- 1 teen knoflook
- 1 el gember
- 1/2 rode peper
- 1 bosui (alleen het witte gedeelte)
Voor de saus:
- 60 ml water
- 1 tl palmsuiker
- 1/2 el sojasaus
- 1/2 tl rijstazijn
- 1/2 tl arrowroot
Voor de wraps:
- 2 (volkoren) wraps
- 4 el vegan mayonaise
- sap van 1/2 limoen
- ijsbergsla (al gesneden)
- zwarte peper
- taugé
Zo maak je de vegan wraps:
- Gril de schijfjes aubergine in de oven voor ongeveer 20 minuten op 180 graden.
- Blancheer de taugé (leg in een vergiet, giet er kokend water overheen, spoel af met koud water en laat uitlekken).
- Verhit een beetje olijfolie/sesamolie in een koekenpan en fruit de fijngehakte knoflook, gember, pepertje en het wit van de bosui tot alles helemaal zacht is.
- Voeg de aubergine toe en braad lekker aan op hoog vuur totdat de aubergine bruinig wordt en uit elkaar valt.
- Voeg het soja-arrowrootsausje toe, zet het vuur lager en laat sudderen tot de aubergine heel zacht is.
- Stoom/bak je wraps door ze een beetje vochtig te maken en te verwarmen in een koekenpan, eventueel met een beetje olie.
- Meng in een kopje de mayo met de limoensap tot limoenmayo.
- Schep op elke wrap een grote opscheplepel warme aubergine. Voeg een flinke hand ijsbergsla toe en een handje taugé. Besprenkel met lekker veel limoenmayo en bestrooi eventueel met versgemalen peper voor een extra kick.
Eet deze heerlijke wrap direct op voor het beste resultaat!
Geniet ervan!
Liefs,
Team FITSHE