VEGAN EIWITTEN

Lastig om als vegan voldoende eiwitten binnen te krijgen? Dankzij FITSHE krijg je voldoende vegan eiwitten binnen die net zo lekker zijn als gewone eiwitten. Wij hebben de lekkerste vegan eiwit supplementen ontwikkeld op basis van biologische en plantaardige eiwitten. Onze heerlijke vegan eiwitpoeder heeft een zachte smaak van vanille en is perfect te gebruiken in een bakproduct, en is heerlijk door je smoothie of kwark. FITSHE maakt ook heerlijke vegan proteïne repen. In 2 smaken verkrijgbaar en perfect voor onderweg. Zo kun je dus eindeloos variëren om genoeg vegan eiwitten te eten èn op een lekkere manier!

Proteïne voor vrouwen

Waarom vegan eiwitten van FITSHE?

De onderzoeksters die bij FITSHE werken hebben speciaal voor vrouwen onderzocht wat zij nodig hebben. Zo ook voor veganistische vrouwen. Waar wij rekening mee hebben gehouden is:
– Smaak
– Eiwitgehalte
– Natuurlijke producten – in onze vegan protein zit geen rommel!
– Duurzaamheid
– Het magnesiumgehalte
– Aminozuren
– Weinig tot geen suiker, wel vezels.

Vegan proteïne poeder

Het gebruik van proteïne supplementen onder mensen die sporten of altijd in de weer zijn is een veel voorkomend verschijnsel. Als je bijvoorbeeld eiwitten in de vorm van eiwitshakes neemt, levert dat de juiste brandstoffen op zodat je spierweefsel kunt opbouwen. Aangezien proteïne een van de belangrijkste voedingstoffen zijn voor je spieren, en dus ook voor je vooruitgang met sporten, is het gebruik van proteïne supplementen als toevoeging op het dagelijkse dieet zeer populair geworden. Voor veganisten zijn er gelukkig ook veel mogelijkheden voor voedingssupplementen op de markt. Ook naar vegan eiwitpoeder wordt steeds meer en beter onderzoek naar gedaan, zodat bedrijven ook voor onze vegans lekkere en goede eiwitshakes kunnen ontwikkelen.

Plantaardige eiwitten

Bij het maken van whey protein powder wordt eiwit uit melk gebruikt als basis. Dit komt omdat dit relatief snel in het lichaam wordt opgenomen. Bij vegan eiwitten is dit uiteraard niet van sprake. Daarom worden er andere soorten voeding gebruikt om eiwitten uit te kunnen halen. Plantaardige eiwitbronnen komen vooral voor in peulvruchten, granen, noten, pitten en zaden. Deze kunnen verwerkt worden tot een poeder, waarvan je dan bijvoorbeeld een eiwitshake kan maken. Zo worden erwten en sojabonen vaak gebruikt als basis voor het maken van plantaardig eiwitpoeder. Maar ook hennepzaad, spirulina, pompoenpitten, quinoa, pinda’s en linzen zijn plantaardige eiwitbronnen die vaak gebruikt worden voor veganistisch eiwitpoeder.

Voordelen van plantaardige eiwitten

Het gebruik van plantaardige eiwitten heeft verschillende voordelen voor zowel jouw lichaam als onze natuur en milieu. Ten eerste zijn vegan eiwitten rijk aan vitamines, mineralen, vezels, gezonde vetten en antioxidanten. Daarnaast bevat het weinig tot geen cholesterol of verzadigde vetten. Ook hebben vegan eiwitten maar een kleine impact op het milieu en geen impact op het dierenwelzijn.

Aminozuren in eiwitten

Door de juiste combinaties te maken ontstaat er een complete eiwitbron. Hiermee bedoelen we een eiwitbron die voldoet aan alle essentiële aminozuren die naast de 13 niet-essentiële aminozuren nodig zijn voor het lichaam. De niet-essentiële aminozuren worden door het lichaam zelf aangemaakt. In tegenstelling tot de essentiële aminozuren die wij zelf uit onze voeding moeten halen. Voor vegans betekent dat dus dat ze verschillende voeding met elkaar moeten combineren om zo alle aminozuren binnen te krijgen. Daarnaast hebben zij in verhouding meer nodig van de plantaardige eiwitten, dan mensen die dierlijke eiwitten consumeren. Onze vegan proteïne wordt gemaakt van erwteneiwit; het eiwitpoeder van erwten is erg geconcentreerd en vormt een perfecte bron van de belangrijke aminozuren leucine, isoleucine en valine.
Naast deze aminozuren helpen de natuurlijke producten jou gezond te blijven en te voelen. Op deze manier kan jij zonder zorgen je (sport)prestaties vol blijven houden en je fit voelen. Onze vegan eiwitten helpen jou trots op jezelf te zijn en iedere keer weer een betere versie van jezelf worden.

Zo krijg jij genoeg voedingsstoffen binnen

In een shake van onze vegan eiwitpoeder zit maar liefst 23 gram eiwitten en 3,4 gram aan vezels. Zo kom jij wel aan je behoefte voedingsstoffen. De plantaardige proteïne van FITSHE bevat wel weinig vetten en koolhydraten en weinig suikers. Allemaal zodat jij je lekker in je vel voelt.

Al onze producten worden in Nederland gemaakt en zijn dus snel bij jou geleverd! Bestel het vandaag nog en profiteer zo snel mogelijk van onze vegan eiwitten, in je shake, chocoladereep, in je kwark of baksel!