Vegan Wortelcake
Deze wortelcake ben ik al een tijdje geleden tegengekomen en is nog steeds 1 van mijn favorieten. Lekker en toch redelijk verantwoord, wie wil dat nou niet. Nou ik in ieder geval wel! en daarom wil ik deze graag met jullie delen!
Wat heb je nodig?
Deze cake bestaat uit 3 delen: de natte ingrediënten, de droge ingrediënten en de ingrediënten voor de frosting.
Natte ingrediënten:
- 180 ml plantaardige melk
- 1/2 el appelazijn
- 1 el gebroken lijnzaad
- 80 ml gesmolten kokosolie
- 120 ml ahorn siroop
- 2 el citroen rasp
- 120 g geraspte wortels
Droge ingrediënten:
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 60 g speltmeel
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 1/4 tl zout
- 125 g rozijnen
- 25 g walnoten
Ingrediënten voor frosting:
- 450 g vegan poedersuiker
- 50 g vegan boter
- 60 ml plantaardige mek
- 1/2 tl vanille extract
Hoe maak je deze cake?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Meng eerst de plantaardige melk samen met de zijn in een kom, dit gaat schiften dat is de bedoeling. Roer het gebroken lijnzaad erdoor en laat 5 minuten staan. Meng daarna alle natte ingrediënten samen door dit mengsel heen.
- Meng in een andere kom de droge ingrediënten min de rozijnen en walnoten door elkaar.
- Meng voorzichtig beide mengsels door elkaar tot het allemaal net gemengd is. Meng als laatste de rozijnen en walnoten door het mengsel.
- Schep het beslag voorzichtig in een mengkom en bak 45 min gaar.
Hoe maak je de frosting?
- Doe de poedersuiker samen met de boter en een beetje van de melk in een mengkom. Mix met de mixer eerst heel rustig, langzaam steeds sneller tot alles gemixt is. Voeg steeds een beetje van de melk toe totdat je de juiste dikte hebt. Voeg op het laatste de vanille extract toe.
- Smeer de frosting over de afgekoelde cake.
Geniet van deze heerlijke cake!
Liefs,
Team FITSHE
Bron: Penrhyn Lowe, A. (2020). GEWOON VEGAN.