Vegan Brownies
Jullie raden het al! Ook dit recept heb ik gevonden in mijn favoriete kookboek. Ik vind het heerlijk hoeveel vegan recepten hier worden gedeeld en ik zou het zonde vinden om dit voor jullie onontdekt te laten! Daarom deel ik ook graag weer dit heerlijke recept van vegan brownies.
Wat heb je nodig?
Natte ingrediënten:
- 85 gr plantaardige boter
- 80 gr pure chocolade (gehakt)
- 1 1/2 el gebroken lijnzaad (vermengd met 3 el warm water)
- 90 ml plantaardige melk
- 1 el vanille extract
Droge ingrediënten:
- 95 gr tarwemeel
- 100 gr amandelmeel
- 60 gr cacaopoeder
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl bakpoeder
- 250 gr rietsuiker
- 50 gr gehakte walnoten
- 40 gr gehakte pure chocolade
Hoe maak je deze brownies?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
- Smelt in de magnetron de boter met 1/2 cup chocolade let goed op dat de boter niet gaat spatten
- Meng de droge ingrediënten min de walnoten en de chocolade in een mengkom
- Meng de natte ingrediënten goed door elkaar
- Meng vervolgens beide mengsels door elkaar. Voeg als laatste de chocolade en de walnoten toe
- Schep het beslag in een bakblik en strijk mooi glad en bak voor 35 gaar.
Geniet van deze heerlijke brownies en lees hier alles over de vegan eiwitten voor jou, van FITSHE!
Liefs,
Team FITSHE
Bron: Penrhyn Lowe, A. (2020). GEWOON VEGAN.