Scrambled tofu
It’s lunchtime! Elke dag weer wat nieuws verzinnen is niet altijd even makkelijk en niet iedereen vindt het even leuk. Maar stop! Wij helpen je zo nu en dan graag met heerlijke recepten voor de lunch. Makkelijk, budget, vegan of vega? Het komt allemaal voorbij.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 150 gram tofu (naturel) – goed uit laten lekken
- Kokosolie
- 2 bruine boterhammen
- 1 avocado
- Peper en zout naar smaak
- ½ citroen, voor het sap
Zo maak je de tofu:
- Haal de tofu uit de verpakking en dep droog.
- Prak vervolgens en voeg toe aan een verwarmde koekenpan.
- Bak de tofu (zo’n 5-10 minuten) en breng op smaak met wat peper.
- Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Prak het vruchtvlees fijn in een schaaltje.Voeg een beetje citroensap, wat peper en zout toe en meng het geheel goed.
- Te saai? Probeer een beetje chilipoeder of djinten erbij.
- Zet de toaster aan. Zodra de tofu klaar is, zet je het vuur uit en laat je het uitlekken op een keukenpapiertje. Doe je boterhammen in de toaster.
- Zijn ze klaar? Besmeer je knapperige sneetjes brood met de avocadospread en doe de scrambled tofu er overheen.
Geen toaster? Je kunt het brood ook even kort in de oven leggen. Als variatie is smoked tofu ook heel lekker of een wrap i.p.v. brood. Bon appétit!
Liefs,
Team FITSHE