Laten we eerlijk zijn. We houden allemaal van ijs. Dus hier is een kleine traktatie om een glimlach op je gezicht te toveren: zelfgemaakt eiwitijs. Twee ingrediënten. Geen schuldgevoel. Lees verder en ga aan de slag.
Ingrediënten voor 2 porties:
- 500g biologische Griekse yoghurt (kies liever niet voor de vetarme optie omdat dit de romigheid van het ijs zal beïnvloeden; wij raden Yogood Original Greek Yoghurt aan)
- 2,5 schep of 1 zakje FITSHE After Workout Shake

Let’s make it!
Pak een grote Tupperware bak en meng de Griekse yoghurt met een zakje FITSHE After Workout Shake. Mix totdat het glad en zacht wordt. Spreid een dunne laag van het mengsel in de bak- hoe dunner de laag, hoe sneller het in ijs zal veranderen! Doe in de vriezer voor één uur. Haal het ijs uit de vriezer en roer het even. Gebruik een lepel om eventuele klontjes in het mengsel te breken. Doe het ijs terug in de vriezer voor nog 30 minuten. Herhaal dit een paar keer totdat het mengsel de gewenste substantie bereikt. Nu komt de leukste stap: pak een lepel en neem een grote kom ijs zonder schuldgevoel. Het ijs nog lekkerder maken? Voeg wat extra’s toe zoals schijfjes banaan, kokos vlokken of agave siroop.

Nutrition facts per serving:
Calorieën 297
Eiwit 23,7 g
Koolhydraten 16 g
Vet 15,6 g
Verzadigd vet 11,3 g
Vezels 0 g
Zout 0,43 g
Allergens
- Glutenvrij
- Vrij van eieren
- Vrij van pinda’s
- Vrij van noten