Muhammara spread
Muhammara! Zeker een van mijn favoriete spreads. Ik was vaste koper in de supermarkt tot ik dit heerlijke recept tegenkwam! Ik ben hier zo enthousiast van geworden dat ik dit ook graag met jullie deel.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor ongeveer 300ml spread:
- 6 grote rode paprika’s
- 125 g ongebrande walnoten, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 65 ml citroensap (versgeperst)
- 65 ml balsamicoazijn
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zeezout
- 1/2 chilivlokken (naar smaak)
Hoe maak je deze heerlijke spread:
- Verwarm de oven op de hoogste stand.
- Leg de paprika’s in hun geheel op een bakplaat en rooster ze 25 minuten tot ze aan beide kanten licht geblakerd zijn (na 15 minuten omdraaien).
- Doe de paprika’s in een grote kom en dek het meteen met een theedoek af, zodat de ze nog 10 minuten kunnen na stomen.
- Wanneer de paprika’s afgekoeld zijn, verwijder je de velletjes en het zaad. Hak de ze in grove stukken en bewaar ze voor later.
- Doe de walnoten, olijfolie, citroensap, azijn, komijn, zout en chilivlokken in een keukenmachine, en mix tot een hummus achtige spread.
Je kunt deze spread 4 dagen gekoeld bewaren.
Geniet van deze heerlijke spread!
Liefs,
Team FITSHE
Bron: Bulsiewicz, W. (2021), ‘VOL ENERGIE MET VEZELS’.