Mini Quiche
Ik ben zo fan geworden van deze romige mini quiches. Doordat ze zo klein zijn is het makkelijk om overal als snack mee naar toe te nemen. Een echte aanrader als je het mij vraagt!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ui, gesnipperd
- 225 gr spinazie
- 1tl kerriepoeder
- peper en zout
- 5 eieren
- 200 gr feta
- 125 ml slagroom
- handje pijnboompitten
Hoe maak je deze quiches?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de cupcake vorm in met olijfolie
- Snijd het bladerdeeg in 10 gelijke stukken en bekleed de ingevette holtes van het cupcake blik
- Fruit de ui op laag vuur en voeg de spinazie bij, wacht tot alles is geslonken. Breng het mengsel op smaak met kerriepoeder en peper en zout
- Druk het vocht uit de spinazie en laat het groentemengsel een beetje afkoelen
- Roer in een kommetje de 5 eieren en verkruimel de feta. Meng dan in een kom het spinaziemengsel samen met het ei, de slagroom en de feta. Breng ook dit op smaak met peper en zout
- Verdeel het mengsel over 10 vormpjes en bestrooi met pijnboompitten.
- Bak 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiches iets afkoelen voor je ze eet!
Geniet van dit heerlijke recept!
Liefs,
Team FITSHE
Bron: Herngreen, E. (2019). FUNKY VEGAN BAKBOEK.