Happy Frozen Yoghurt Day!
Speciaal voor frozen yoghurt day hebben we daarom twee heerlijke recepten die je gemakkelijk zonder ijsmachine thuis kan maken. De honing in dit recept is erg belangrijk! De natuurlijke vloeibare suiker in honing zorgt er namelijk voor dat er geen ijskristallen worden gevormd, wat ervoor zorgt dat het yoghurtijs zacht en schepbaar is. Het is super makkelijk om frozen yoghurt te maken, het enige wat je nodig hebt is je favoriete fruit, honing, yoghurt en een beetje citroen/limoen sap! Wij voegen voor extra proteïne een sachet Fitshe Organic Vegan Protein Vanille toe. Het yoghurt ijs bevat alleen maar natuurlijke suikers van fruit en honing en is dus ideaal als snack!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten aardbeien frozen yoghurt:
- 2,5 scoop FITSHE Organic Vegan Protein Soft Vanilla
- 300 g aardbeien
- 2 el honing
- 80 g yoghurt (Griekse, 0% vet of normaal)
- 1/2 el vers citroen sap
Ingrediënten mango frozen yoghurt:
- 2,5 scoop FITSHE Organic Vegan Protein Soft Vanilla
- ½ mango
- 2 el honing
- 80 g yoghurt
- 1/2 el limoen sap
Zo maak je de frozen yoghurt:
- Doe je favoriete fruit en de rest van de ingrediënten in een blender totdat het een glad mengsel is.
- Doe het mengsel in een luchtdichte bak geschikt voor in de vriezer en koel voor minimaal 6 uur maar het liefste de hele nacht.
- That’s it! Je hebt lekkere frozen yoghurt zonder ijsmachine. Je kunt het ijs tot een maand in je vriezer bewaren.
Tip: om echte ‘ijsjes’ te maken schep je de yoghurt in papieren bekertjes, die je ongeveer tot de helft vult met het yoghurt mengsel. Zet de bekertjes een uur in de vriezer, haal het daarna eruit en doe de stokjes in het midden.
Vegan Frozen Yoghurt:
Ook voor veganisten zijn er mogelijkheden om van frozen yoghurt te genieten. Ruil in dit geval de honing om voor agavesiroop en kies voor een zuivel-vrije yoghurt zoals kokos yoghurt!
Geniet ervan!
Liefs,
Team FITSHE