Gegrilde wintergroenten
Het leukste aan de winter vind ik het experimenteren met de overheerlijke ‘winter’ groenten. Ik ben dit keer voor makkelijk gegaan maar.. O zo lekker. Gegrilde groenten is altijd een goed idee als je het mij vraagt, omdat je eindeloos kan variëren en het boordevol vitamines zit. Dit keer ben ik gaan variëren met heerlijke herfst/wintergroenten. So thank me later! 🙂
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor twee personen:
- 2 winterpenen
- 300 g grote champignons
- 200 g spruitjes
- 200 g pastinaak
- 200 g rode biet
- 200 g pompoen
- 1 rode ui (in ringen)
- 1 bol knoflook
- verse peterselie
- verse rozemarijn
- olijfolie
Hoe maak je de gegrilde groenten:
- Snijdt alle groenten in grove stukken en verdeel ze gelijkmatig over een bakplaat.
- Snijdt de bol knoflook in twee stukken (niet uit de schil halen) en leg aan beide kanten van de bakplaat 1 halve bol.
- Bestrooi de groenten met de uienringen, olijfolie en verdeel de peterselie en rozemarijn over de bakplaat (naar smaak).
- Zet de groenten in de oven voor ongeveer een uur op 170 graden. Kijk soms even of ze niet te hard gaan en schep zo nodig even om.
Geniet van deze heerlijke maaltijd!
Liefs,
Team FITSHE