EIWITSHAKE VOOR VROUWEN

De juiste voedingsstoffen binnenkrijgen kan nog wel best lastig zijn. FITSHE heeft hiervoor een leuke én lekkere oplossing: de eiwitshake voor vrouwen! Sommige mensen berekenen en wegen hun voeding precies op de milligram af om er zeker van te zijn dat ze de juiste voedingsstoffen binnen krijgen op een dag. Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn supplementen in de vorm van eiwitshakes een ideale toevoeging aan je dagelijkse dieet.

De proteïne shakes van FITSHE bevatten belangrijke bouwstoffen voor jouw lichaam die meewerken aan het ontwikkelen en opbouwen van je spieren. Daarnaast geven eiwitten je een behoorlijke energie boost die ervoor zorgen dat jouw actieve levensstijl goed ondersteund wordt. De proteïnepoeder van FITSHE kun je op verschillende manieren verwerken in jouw dagelijkse dieet. Zo raak je niet uitgekeken van elke dag dezelfde proteïneshakes drinken.

strong-fit-eiwitshake-voor-vrouwen

Waarom zijn eiwitten voor vrouwen belangrijk?

Veel vrouwen hebben een negatieve associatie met het gebruik van proteïnepoeder. Dit is een onterechte aanname die we veel horen. Het gebruik van proteïne supplementen heeft namelijk niet alleen voor mannen voordelen, maar ook zeker wel voor vrouwen. Vrouwen die graag willen afvallen en vet willen verliezen, raken vaak ook spiermassa kwijt. Hierdoor lijk je slanker, maar heb je nog niet echt een strak figuur. Dit noemen we ook wel TOFI: ‘Thin Outside, Fat Inside’. Om je spiermassa te behouden kunnen eiwitshakes je goed helpen. Tegelijkertijd verlies je wel gewoon vetmassa. Op deze manier wordt je lichaam niet alleen slanker, maar ook strakker. Een FITSHE eiwitshake voor vrouwen is daarom een perfect hulpmiddel voor het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen.

Daarnaast helpen eiwitten je bij het regelen van je honger, want ze geven je een verzadigd gevoel. Je hebt bijvoorbeeld net een maaltijd gegeten, maar hebt een half uur later weer trek. Of je hebt opeens een onweerstaanbaar verlangen naar chips of chocolade. Iedereen heeft hier wel eens last van gehad. Dit constante hongergevoel is eigenlijk een indicatie van je lichaam dat je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Bij het eten van koolhydraten en vetten heeft je lichaam minder lang de tijd nodig om het te verwerken ten opzichte van eiwitten. Daarom heeft je lichaam langer profijt van de eiwitten. Door onze langzame spijsvertering hebben we na een eiwitrijke maaltijd langer een verzadigd gevoel.

Een ander voordeel is dat eiwitten de verbranding van vetten in je lichaam ondersteunen. Dit proces wordt ook wel ‘thermogenese’ genoemd. Van de voedingsenergie uit eiwitten wordt ongeveer 20% tot 35% gebruikt door het lichaam om alleen de eiwitten af te breken en te verwerken. Daarom is het dus handig als je wilt afvallen om eiwitten toe te voegen aan je dieet (bijvoorbeeld door onze eiwitshake voor vrouwen) en de inname van vetten en koolhydraten te verminderen.

Een eiwitshake voor vrouwen van FITSHE helpt je spieren met een soepel herstel na jouw workouts. Daarnaast bevatten de pure whey protein shakes van FITSHE ook magnesium die onder andere helpen tegen spierkrampen en helpt bij de ontspanning van de spieren. Onze innovatieve proteïne shakes worden ontwikkeld door vrouwelijke wetenschappers, die de behoeften van vrouwen als geen ander begrijpen!

Wat zijn eiwitten eigenlijk?

Eiwitten staan ook wel bekend als proteïne en bestaan uit aminozuren. Het menselijk lichaam bevat twintig verschillende aminozuren. Hiervan kan het lichaam er zelf twaalf aanmaken, die noemen we niet-essentiële aminozuren. De acht die overblijven moeten via de voeding aangeleverd worden aan het lichaam, die noemen we essentiële aminozuren. Alle eiwitten die je via de voeding binnenkrijgt in je lichaam worden afgebroken tot aminozuren. Deze zuren zijn verantwoordelijk voor de metabolische processen die in het lichaam zich afspelen. Ook voor de opbouw van onze weefsels, enzymen, antilichamen, transporteiwitten en andere belangrijke eiwitstructuren zijn ze van groot belang. Dit bevestigt weer dat niet alleen mannen op hun eiwit consumptie moeten letten, maar ook vrouwen aangezien eiwitten essentieel zijn voor het functioneren van je lichaam. Bij een tekort aan eiwitten in de voeding kunnen uiteindelijk zelfs de vitale functies van het lichaam beginnen te falen. Dus nogmaals: eiwitrijk voedsel is essentieel voor je lichaam! Het maakt niet uit of je nou man, vrouw of dier bent.

Proteïnepoeder van FITSHE

Deze eiwitshake voor vrouwen is verkrijgbaar is drie heerlijke smaken: Rich Chocolate, Creamy Coconut & Soft Vanille. De FITSHE Pure Whey Protein Powder is naast deze drie heerlijke smaken ook veganistisch verkrijgbaar met de smaak vanille. Je kan het eiwitpoeder op verschillende manieren verwerken in je dagelijkse dieet. Naast dat je het met water kan mengen voor je eiwitshake, kun je het poeder ook in je (plantaardige) melk, yoghurt, kwark, smoothie of zelfs in je cakemix gebruiken. Voor meer recepten of tips klik hier! Je hoeft ook niet extra moeite te doen om het aantal gram eiwitpoeder af te wegen. Bij de proteïne pouch wordt namelijk een schepje geleverd, die precies de aanbevolen hoeveelheid bevat (1 schepje = 34 gram). De proteïne pouches bevatten gemiddeld 19,5 gram eiwitten per portie, 337 mg magnesium en 132,5 kcal. De FITSHE Organic Vegan Protein is rijk aan nog eens 3,4 gram vezels.

 

Tip: Ben je opzoek naar een andere vegan snack of eiwitrijk tussendoortje? Bekijk hier onze vegan proteïne bars!