Wanneer je last hebt van een eetbui in de middag, neem een stukje van dit chocolade bananenbrood. Het is niet alleen de perfecte gezonde snack maar ook nog eens makkelijk te maken. Het is een van die ‘meng alles in een kom’ recepten.
Ingrediënten voor 1 eiwitrijk bananenbrood:
- 2 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
- 2 eieren
- 6 Medjool dadels
- 2 scheppen FITSHE Pure Whey Protein – Dark Chocolate of FITSHE Organic Vegan
- Protein – Dark Chocolate (ongeveer 30g)
- 70 g havermeel (volkoren tarwemeel, speltmeel of rijstmeel kan ook)
- 30 g amandelmeel
- 100 ml amandelmelk
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
Toppings (optioneel, maar overheerlijk!):
Walnoten, kokos en/of cacao nibs
Let’s make it!
Verwarm de oven voor op 165°C (dit is een indicatie voor een heteluchtoven). Prak in een grote kom de bananen met een vork. Verwijder de pitten van de Medjool dadels, snijd ze in kleine stukjes en voeg ze toe aan de geprakte bananen. Voeg de eieren, de amandelmelk, de proteïne (Pure Whey Protein of Organic Vegan Protein),het havermeel, het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel aan het mengsel toe. Meng alles goed met een mixer tot een glad beslag (of gooi alles in de blender). Giet het mengsel in een cakevorm. Het beste is om er eentje met een antiaanbaklaag te gebruiken. Bestrooi met walnoten, kokos en/of cacao nibs. Bedek de bakvorm met bakpapier en bak 45-50 minuten, afhankelijk van hoe snel je oven is. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm. Neem de cake uit de vorm en laat hem volledig afkoelen.
Storage suggestion
Dit eiwitrijke bananenbrood is smeuïg dus het zal slechts 2-3 dagen goed blijven op kamertemperatuur. Je kunt het beste de cake afdekken met folie en in de koelkast bewaren voor één week of je kunt de cake in stukjes snijden en invriezen voor maximaal drie maanden.
Geniet van een stuk (of twee) elke dag!
Allergenen
- Glutenvrij (bij gebruik van glutenvrij bloem)
- Vrij van pinda’s