Curry
Curry is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons menu. Een easy eenpansgerecht wat je snel op tafel zet en als je een wat grotere portie maakt, heb je voor een later moment een heerlijke maaltijd die je zo kunt opwarmen. Handig voor drukke dagen waarbij je van hot naar her rent.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 4 personen:
- Gele currypasta
- 1 rode paprika
- 300 g kikkererwten
- 450 g spinazie
- Halve bloemkool
- 5 el kokosolie
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 400 ml kokosmelk
- Naanbrood of rijst
- Eventueel peper en zout
Zo maak je de curry:
- Verwarm de oven voor voor het naanbrood of kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm een pan zonder olie en voeg 2 eetlepels currypasta toe.
- Voeg de ui en knoflook toe. Roer 2 minuten zodat de smaken goed vrijkomen.
- Schenk de kokosmelk erbij en meng goed.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Spoel de kikkererwten af en voeg samen met de bloemkool toe.
- Laat alles zo’n 10 minuten zachtjes koken en vergeet niet af en toe om te scheppen.
- Als laatste voeg je de (gewassen) spinazie toe.
- Is het geheel te nat? Voeg dan wat Maïzena toe, dit is een bindmiddel. Let op: gebruik niet teveel en roer goed, anders gaat het klonteren.
Het water loopt ons nog net niet in de mond . Ga jij het recept proberen zo net voor het einde van het jaar?
Liefs,
Team FITSHE