Vegan Curry
Curry is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons menu. Een easy eenpansgerecht wat je snel op tafel zet en als je een wat grotere portie maakt, heb je voor een later moment een heerlijke maaltijd die je zo kunt opwarmen. Handig voor drukke dagen waarbij je van hot naar her rent.
Wat heb je nodig voor dit recept?
(Dit recept is voor 4 personen, genoeg dus om in te vriezen)
- Gele currypasta
- 1 rode paprika
- 300 gram kikkererwten
- 450 gram spinazie
- Halve bloemkool
- 5 eetlepels kokosolie
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 400 ml kokosmelk
- Naanbrood of rijst
- Eventueel peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor voor het naanbrood of kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm een pan zonder olie en voeg 2 eetlepels currypasta toe.
- Voeg de ui en knoflook toe. Roer 2 minuten zodat de smaken goed vrijkomen.
- Schenk de kokosmelk erbij en meng goed.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Spoel de kikkererwten af en voeg samen met de bloemkool toe.
- Laat alles zo’n 10 minuten zachtjes koken en vergeet niet af en toe om te scheppen.
- Als laatste voeg je de (gewassen) spinazie toe.
- Is het geheel te nat? Voeg dan wat Maïzena toe, dit is een bindmiddel. Let op: gebruik niet teveel en roer goed, anders gaat het klonteren.
Het water loopt ons nog net niet in de mond . Ga jij het recept proberen zo net voor het einde van het jaar?
Liefs,
Team FITSHE