Bruschetta
Bruschetta… Mijn of all time favourite hapje! Zo makkelijk om te maken maar altijd een goed idee. Daarbij is het ook nog een heel gezond hapje, reden genoeg om dit recept met jullie te delen!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- 4 vleestomaten (kan ook met gewone tomaten maar ik vind deze het lekkerste)
- 3 teentjes knoflook
- 6 blaadjes basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- 100 gram boter (kan ook vegan boter zijn)
- 1 stokbrood
Hoe maak je de bruschetta?
- Verwarm de oven op 180 graden voor.
- Breng een grote pan water aan de kook
- Leg de tomaten andersom en snijd deze in (een kruis aan de onderkant van de tomaat)
- Zodra het water kookt, kook je de tomaten een minuut mee. Na de minuut leg je ze in een bak met (ijs)koud water. Dit zorgt ervoor dat het velletje van de tomaat makkelijk los te krijgen is. Wanneer de tomaten afgekoeld zijn haal je deze uit het water en haal je het velletje er zo vanaf. Snij hierna de tomaten in 4 stukken en verwijder het vruchtvlees. Snij hierna de tomaten in kleine blokjes en leg de stukjes in een mengkom.
- Leg ondertussen het stokbrood in de oven totdat deze goed is.
- Snijd twee teentjes knoflook in kleine stukjes of pers deze. Snijd ook de basilicum fijn en doe dit bij de tomaatjes
- Voeg wat olijfolie toe aan dit mengsel en breng wat op smaak met peper en zout, dek alles af en laat even intrekken in de koelkast
- Verwarm dan nu de boter samen met het andere teentje knoflook (geperst), zodra dit gesmolten is, snijd je het stokbrood in plakjes en breng je het mengsel met een kwast op de broodjes.
- Voeg hierna de tomaatjes toe en geniet van dit fantastische hapje.
Liefs,
Team FITSHE