Dit zijn de lekkerste bloemkool wings op je borrelplank
Deze bloemkool wings zijn een heerlijke toevoeging voor je borrelplankje of gewoon als lekkere snack. Genieten maar!
Ingrediënten
- 400 g bloemkoolroosjes
- 100 g bloem
- 50 g broodkruimels of panko
- 175 ml ongezoete plantaardige drink
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de bloem, plantaardige drink, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en uienpoeder met een garde in een grote kom totdat het beslag geen klontjes heeft.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de broodkruimels of panko in een aparte kom.
- Dip de bloemkoolroosjes in het mengsel tot ze compleet bedekt zijn en rol ze vervolgens door de broodkruimels of panko.
- Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de bloemkool wings 25-30 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden. Keer ze halverwege om.
- Serveer de bloemkool wings met BBQ saus.
Overige borrelsnacks:
- Rauwkost
- Gegrilde groenten
- Olijven
- Amandelen
- Crackers
- Druiven
Beeld: Unsplash Bron: weekzondervlees