Banana Quark Bread
Dit bananen-kwarkbrood smaakt als een smeuïge plak cake, maar zit vol eiwitten en bevat geen geraffineerde suikers. Deze traktatie houdt je dus lekker lang verzadigd. het is een geweldige manier om overrijpe bananen op te maken. Neem dus gerust een plakje, of twee 😉
Wat heb je nodig?
Ingredients for 1 bread (10 slices):
- 5 scoops of 2 sachets FITSHE Pure Whey Protein Soft Vanilla
- 125 g havermeel
- 125 g amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 2 bananen
- 250 g magere kwark
- 1 ei

Zo maak je het:
- Als je geen havermout hebt, maak het zelf door havervlokken in de keukenmachine te doen. Meng de havermout, het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder en het FITSHE proteïne poeder in een mengkom.
- Prak in een andere kom de bananen en voeg de kwark en het ei toe.
- Doe de inhoud van beide kommen bij elkaar en meng met een mixer. Stukjes banaan mogen wel in het mengsel blijven.
- Vet een cakevorm in met kokosolie of boter, of bedek het met bakpapier. Doe het mengsel in de bakvorm. Dek af met aluminiumfolie.
Verwarm de oven op 200°C en zet de bakvorm in de oven. Bak ongeveer 25-30 minuten. Na 15-20 minuten mag je het aluminiumfolie van het bananen-kwarkbrood halen.
Gebruik dit voor eiwitrijk bananen-kwarkbrood als basisrecept. Je kan altijd experimenteren met de ingrediënten en verhoudingen. Ook lekker: Je kan noten, rozijnen, of ander gedroogd fruit toevoegen.

Voedingswaarden per portie:
We gaan er van uit dat je 10 plakken uit het bananenbrood haalt. Dit zijn de voedingswaarde per plak:
Calorieën 192
Eiwit 9 g
Koolhydraten 16,4 g
Vet 8,7 g
Verzadigd vet 0,4 g
Vezels 2,3 g
Zout 0,07 g
Allergenen
- Glutenvrij (bekijk het label van de havermout)
- Vrij van pinda’s