Aubergine Ovenschotel
Deze schotel kreeg ik vorige week voorgeschoteld toen ik aan het eten was bij mijn familie en ik dacht gelijk, wow dit moet ik met jullie delen. Toen het ook nog bleek dat deze schotel heel makkelijk te maken is was ik gelijk fan!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- pakje tomaten frito
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- verse tijm
- verse peterselie
- italiaanse kruiden
- zout naar smaak
- olijfolie
- geraspte kaas
Hoe maak je deze ovenschotel?
- Schil de aubergines en snijdt ze in plakken van ongeveer 0,5 cm. Doe een klein beetje olijfolie in een grillpan en grill de plakjes om en om. Laat de plakken uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snipper een uitje en een teentje knoflook en bak samen tot de uitjes glazig zijn. Voeg dan de tomaten frito met de tijm peterselie en Italiaanse kruiden toe. Breng dit mengsel op smaak met een beetje zout en laat even pruttelen.
- Breng het mengsel dan in lagen aan in de ovenschaal, eerst een laag saus, dan bedekken met aubergine en ga zo verder.
- Breng als laatste de geraspte kaas aan op de ovenschotel en zet de schotel voor 20 minuutjes in de oven op 180 graden.
Geniet van deze heerlijke en makkelijke ovenschotel!
Liefs,
Team FITSHE