Deze zelfgemaakte eiwitrepen zijn ideaal als tussendoortje, maar ook als snack om je herstel na een zware training te bevorderen. Deze repen zijn glutenvrij en je kan ze zelfs vegan maken.
Ingredients for 1 serving:
- 2 scheppen FITSHE Pure Whey Protein Vanilla of FITSHE Organic Vegan Protein Vanilla
- 00 g havermeel of boekweitmeel (glutenvrij)
- 75 g kokosmeel
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 snufje zout
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 300 g appelmoes
- 2 eetlepels (plantaardige) melk
- 2 eetlepels appelstroop

Let’s make it!
Doe eerst het meel en de FITSHE Pure Whey Protein Vanilla of FITSHE Organic Vegan Protein Vanilla in een kom en meng ze met de kaneel, nootmuskaat en het zout. Verhit de kokosolie samen met de dadelstroop en appelstroop in een kleine pan totdat het volledig gesmolten is. Voeg dan dit mengsel toe aan het meelmengsel in de kom en roer goed. Voeg de appelmoes ook toe en roer tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed totdat het beslag dikker en solider wordt.
Spreid het deeg gelijkmatig in een ovenschaal, druk stevig, en dek af met plastic. Zet de schaal in de koelkast en laat het opstijven voor ongeveer 30 minuten. Verdeel dan met een mes het afgekoeld beslag in 9 stuks en neem ze uit de ovenschaal. Even door de gemalen kokos halen en ze zijn klaar om op te eten. Oma had het niet beter kunnen doen!

Voedingswaarde per portie:
Calorieën 132
Eiwit 4,9 g
Koolhydraten 15,7 g
Vet 4,7 g
Verzadigd vet 3,7 g
Vezels 4,2 g
Zout 0,2 g
Allergenen
- Glutenvrij
- Vrij van eieren
- Vrij van pinda’s
This recipe was inspired by Sportables.
Photography: Nanda Hagenaars
Glasses: Hay Rotterdam, Haagseveer 99, 3011 AH, Rotterdam